Auktion ger pengar till Dawit-arbetet

Intäkterna från auktionen skänks till Reportrar utan gränser och Free Dawit Isaak-fonden. Biljetterna som säljs till högstbjudande på Tradera innehåller, förutom resan till Bokmässan från Stockholm, inträde till Bokmässan.

– Vår Bokbuss riktar sig främst till bokbloggare, men Bokmässan och Swebus tycker att det är en bra idé att använda denna specialresa för att försöka samla in ett litet bidrag till den viktiga kampen för det fria ordet och Dawit Isaak, säger Ingvar Ryggesjö, presschef på Swebus. Vi hoppas att Bokbussen med en dag på Bokmässan ska locka generösa intressenter till auktionen. Auktionen av biljetterna öppnar senare idag och pågår fram till torsdag den 22 september klockan 12.30.

På  fredag har den svenska journalisten Dawit Isaak suttit fängslad i Eritrea utan rättegång i 10 år. Intresset för Bokbussen har varit stort och för några dagar sedan tog samtliga platser reserverade för bokbloggare slut. Ombord på Bokbussen kommer författarna Christina Stielli, Peppe Öhman och Petra Östergren att läsa ur sina senaste böcker och berätta om författarskapet. Dessutom har resenärerna möjlighet att testa läsplattor och nya onlinetjänster med litteraturkoppling genom resebranschens snabbaste trådlösa nätverk.

Resan går från Stockholm till Göteborg tur och retur lördagen den 24 september. Bokbussen arrangeras av Swebus i samarbete med bland annat Bokmässan, Boktipset.se, bokbloggen Bokhora, bokförlagen Piratförlaget, Bonnierförlagen, Schiltds, Bladh by Bladh och Stevali, samt Twinings, Sony och Tradera.

Budgivningen på Tradera kan följas här.För mer information, vänligen kontakta:

Ingvar Ryggesjö, presschef på Swebus

tel: 070-187 11 33

e-post: ingvar.ryggesjo@swebus.se

Swebus pressjour: 0701-87 12 00