Bokmässebesökare vädjar om Dawit Isaaks frigivande

Namnunderskrifterna är ifrån besökarna på bokmässan och de är en direkt uppmaning till Eritreas president att frige Dawit Isaak.Anna Falck är en av många som skrivit under uppmaningen till presidenten. Hon är en av många som upprörs av det totala förakt gentemot yttrandefriheten som Eritreas regering visar upp.

– Det är en fruktansvärd situation och Dawit Isaak är svensk medborgare. Tydligen räcker inte regeringens arbete till utan det behövs fler, andra krafter. De här nästan 2000 underskrifterna visar på det breda stöd som frågan har. Jag gör det här för Dawit Isaak men också för alla andra som är i samma situation, säger Anna Falck som är vd på Bok & Bibliotek.

Den senaste tiden har det varit mycket uppmärksamhet kring Utrikesdepartementets så kallade tysta diplomati och att den inte ger något resultat. Politikerna påstår att de jobbar dag och natt men den bistra verkligheten är att Dawit Isaak sitter där han sitter.

– Vi hade ett val nu och den här frågan har inte tagits upp någonting. Det är tack vare organisationer den hålls vid liv, säger Anna Falck. Mottagandet på ambassaden var minst sagt svalt men underskrifterna lämnades över och kampen för Dawit Isaaks frigivande fortsätter. Varje liten handling blir förhoppningsvis till droppen som till slut urholkar stenen.