Brasilien: brittisk journalist saknas i Amazonas

Reportrar utan gränser (RSF) uppmanar de brasilianska myndigheterna att öka sina ansträngningar för att hitta den brittiska journalisten Dom Phillips och den brasilianska urfolksexperten Bruno Araújo Pereira. De båda männen saknas sedan den 5 juni.

All kontakt med dem bröts när de befann sig i Javaridalen nära gränsen till Peru. De färdades med båt från orten São Rafael till Atalaia do Norte.

Dom Phillips frilansjournalist och arbetar för många internationella medier, som The Guardian, Financial Times, Washington Post, New York Times och The Intercept. Han är specialiserad på miljöfrågor och många av hans senaste artiklar för The Guardian har handlat om boskapsuppfödning, gruvdrift och sojaodling i skyddade regnskogsregioner i Amazonas.

Han hade åkt till Javaridalen med Pereira för att göra intervjuer som förberedelse för en bok om dessa frågor. Pereira har ofta blivit hotad i samband med sitt försvar av Brasiliens ursprungsbefolkning och hotades igen bara några dagar innan han försvann.

– Den brasilianska regeringen måste snarast koordinera den federala polisens och de väpnade styrkornas ansträngningar för att hitta Dom Phillips och Bruno Araújo Pereira. säger Emmanuel Colombié, chef för Reportrar utan gränsers Latinamerikakontor.

Läs hela artikeln här.