Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Se filmen ”Fixers in wartime, the invisible reporters”

21 maj kl 18:00 - 19:00

Reportrar utan gränser Sverige (RSF Sverige) bjuder på film! Kom och se dokumentärfilmen Fixers in wartime, the invisible reporters på Zita, Folket Bio, Stockholm, den 21 maj. Filmen följs av ett samtal som leds av Karin Elfving, frilansjournalist och styrelseledamot i RSF Sverige.

Reporters Without Borders International (RSF) har följt tre fixare som arbetar i krigets Ukraina. Deras insatser som fixare är avgörande för att krigskorrespondenter ska kunna göra sitt jobb. Filmen tar oss med bakom kulisserna, till den del av krigsrapportering som läsare och tittare sällan får se.

De tre fixarna Andrii Kolesnyk,Oleksandra Aleksandrenko och Kyrylo Sirchenko riskerar livet för att omvärlden ska få veta vad som sker i deras hemland. De hjälper journalister att nå otillgängliga och farliga zoner och att hitta berättelserna om kriget som annars aldrig skulle bli berättade.

I filmen fixar de för Morgane Bona, reporter för den franska dagstidningen LibérationJames de Caupenne, frilansande dokumentärfilmare och Philippe Lobjois, reporter för dagstidningen Ouest-France. Med  Fixers in wartime, the invisible reporters, vill RSF uppmärksamma arbetet som dessa osynliga mediearbetare utför och vilken inverkan det har på deras liv. 

 

Regi: Arnaud Froger och Robin Grassi

Produktion: RSF International

Exekutiv produktion: Charles-Henri FrizonBottoms Up

Filmen är textad på engelska.

OBS! Begränsat antal platser. Gratis men föranmälan krävs. Anmäl dig via denna länk: https://dokumentrfilm-om-fixare.confetti.events/signup

Tid: 18.00

Plats: Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37

Välkommen!

Detaljer

Datum:
21 maj
Tid:
18:00 - 19:00
Evenemang Kategorier:
, , ,