Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Manifestation, fem år sedan Gui Minhai kidnappades andra gången

2023-01-20 kl 11:30 - 12:30

Stödmanifestation för Gui Minhais frihet på På Sveriges Författarförbund, Drottninggatan 88  fredagen den 20 januari  2023, 11.30

Den 17 oktober 2015 frihetsberövades den svenske medborgaren och förläggaren Gui Minhai under en semesterresa i Thailand. Hans ”brott” är med stor sannolikhet att ha publicerat regimkritiska böcker.

För nästan tre år sedan dömdes Gui Minhai till tio års fängelse i en pseudodomstol för att ha ”tillhandahållit information till utlandet”. Ingen har sett den så kallade domen.

Fredagen den 20 januari är det fem år sedan Gui Minhai fördes bort på ett tåg i staden Jinan i Shandong-provinsen av flera civilklädda poliser.

För att påskynda att Gui Minhais släpps ur fängelset anordnas en stödmanifestation för Gui Minhais frihet på Sveriges Författarförbunds lokaler.

Kurdo Baksi är initiativtagare till manifestationen som stöds av Sveriges Författarförbund, Svenska PEN, Svenska Förläggareföreningen,  Reportrar utan gränser och Journalistförbundet.

Medverkande
Grethe Rottböll, ordförande Sveriges författarförbund välkomnar
Karin Olsson, biträdande chefredaktör Expressen
Anders Q Björkman, biträdande kulturchef Svenska Dagbladet
Paula Ternström skådespelerska
Martin Kaunitz Gui Minhais förläggare
Kerstin Almegård, vice ordförande Svenska PEN
Erik Halkjaer, ordförande Reportrar utan gränser
Helena Giertta chefredaktör Journalisten
Karin Pettersson kulturchef Aftonbladet

Detaljer

Datum:
2023-01-20
Tid:
11:30 - 12:30
Evenemang Kategorier:
, ,

Arrangör

Kurdo Baksi är initiativtagare till manifestationen som stöds av Sveriges Författarförbund, Svenska PEN,  Reportrar utan gränser och Journalistförbundet