Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Public service och demokratin

2021-11-17 kl 17:30 - 18:30

Public service-företaget Sveriges Television
Hur ser situationen ut för public service i Europa? Vad händer med public service när demokratin urholkas? Den 17 november är du välkommen till det första samtalet i en serie om public service och yttrandefrihet som Reportrar utan Gränser anordnar i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern. Välkommen att delta, på plats i Kulturhuset i Stockholm
I detta första samtal ger vi en utblick kring situationen för public service i Europa, där den på många håll är under stark press och förändring. Det ställs politiska krav på nedskärningar, slimmat uppdrag och personliga straff mot journalister förekommer. Även i Sverige diskuteras vilken roll public service ska spela i ett demokratiskt samhälle.
Vad händer med public service när demokratin urholkas? Och vad händer med demokratin när public service inte är fri att granska makten och rapportera vad som händer i samhället?
Medverkande:
Hanna Stjärne, vd för SVT. Har tidigare jobbat på Sveriges Radio, som chef för P1, programdirektör, utrikeskorrespondent och inrikeschef på Ekot.
Ulrika Hyllert, förbundsordförande Journalistförbundet. Har jobbat som journalist på Sveriges Radio.
Sigrid Melchior, EU-korrespondent för DN i Bryssel och reporternätverket Investigate Europe. Skriver böcker om och undervisar i EU-journalistik.
Christian Christensen, professor i journalistik vid Stockholms universitet.
Erik Halkjaer, ordförande i Reportrar utan gränser, Sverige, och chefredaktör för tidskriften Sveriges Natur. (Samtalsledare)
Foto: Ivar Andersen

Eventet på FB

Detaljer

Datum:
2021-11-17
Tid:
17:30 - 18:30
Evenemang Kategorier:
, , , ,
Webbplats:
Hur ser situationen ut för public service i Europa? Vad händer med public service när demokratin urholkas? Den 17 november är du välkommen till det första samtalet i en serie om public service och yttrandefrihet som Reportrar utan Gränser anordnar i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern. I detta första samtal ger vi en utblick kring situationen för public service i Europa, där den på många håll är under stark press och förändring. Det ställs politiska krav på nedskärningar, slimmat uppdrag och personliga straff mot journalister förekommer. Även i Sverige diskuteras vilken roll public service ska spela i ett demokratiskt samhälle. Vad händer med public service när demokratin urholkas? Och vad händer med demokratin när public service inte är fri att granska makten och rapportera vad som händer i samhället? Medverkande: Hanna Stjärne, vd för SVT. Har tidigare jobbat på Sveriges Radio, som chef för P1, programdirektör, utrikeskorrespondent och inrikeschef på Ekot. Ulrika Hyllert, förbundsordförande Journalistförbundet. Har jobbat som journalist på Sveriges Radio. Sigrid Melchior, EU-korrespondent för DN i Bryssel och reporternätverket Investigate Europe. Skriver böcker om och undervisar i EU-journalistik. Christian Christensen, professor i journalistik vid Stockholms universitet. Erik Halkjaer, ordförande i Reportrar utan gränser, Sverige, och chefredaktör för tidskriften Sveriges Natur. (Samtalsledare) Foto: Ivar Andersen https://www.facebook.com/events/623794511992109/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22surface%22%3A%22page%22%7D]%7DPublic

Plats

Kulturhuset Stadsteatern