Fackklubbar utmanar varandra att stödja Martin och Johan

– En ljuspunkt i denna tragiska historia är att så många människor engagerar sig för Martin och Johan. Allt stöd de kan få är välkommet, och att fackklubbarna utmanar varandra  på det här sättet är extra glädjande, säger Urban Löfqvist, kanslichef Reportrar utan gränser.

Insamlingen har i dagsläget inbringat cirka 180 000 kronor. Den bedömning som Reportrar utan gränser gjort tillsammans med bildbyrån Kontinent, som Johan Persson arbetar för, är att det finns ett fortsatt behov av att samla in pengar. Fackklubbarna inom LO-pressens utmaning till andra klubbar:

”Två kolleger, Johan Persson och Martin Schibbye, sitter fängslade för terrorverksamhet i Etiopien. De sover på betonggolv och väntar på en osäker rättegång. Som journalister och medmänniskor är det vår skyldighet att göra vad vi kan för att hjälpa dem. 

I Journalisten den 23 september berättar Svenska Dagbladets fackklubb att man skänker pengar till Reportrar utan gränsers och SJF:s insamling för advokatkostnader och för andra rättsliga kostnader. Klubben utmanar andra klubbar att göra detsamma. Vi, fackklubbarna inom LO-pressen, antar utmaningen. Vi skänker minst 50 kronor per medlem. I flera fall mycket mer och i flera fall antar också våra arbetsgivare utmaningen.

Stå upp för solidariteten och anta utmaningen du med. Kommunalarbetarens journalistklubb Dagens Arbetes journalistklubb LO-tidningens journalistklubb Byggnadsarbetarens journalistklubb Tvärfackliga journalistklubben”