FARC meddelar frisläppning av journalisten Roméo Langlois

Kommunikén bestod av tre meningar
Frigivningen av den franska journalisten Roméo Langlois kommer att äga rum onsdagen den 30 maj.
Platsen där Langlois kommer att släppas ska vara vid ett lämpligt ställe där det gör det möjligt att verka för humanitära insatsers som består av Röda Korset, Piedad Córdoba (en före detta senator, som ofta förhandlar med guerillan) och den franska delegaten.
Vi väntar på publiceringen av säkerhetsprotokollet som är viktigt för att denna operation ska lyckas. Det måste finnas garantier för alla deltagares säkerhet i frisläppandet.
Signerad den 26 maj 2012
Femtonde brigaden av FARC-EP, Södra Delen, bergen i Colombia

– Kommunikén bör läsas som ett budskap om hopp, säger Reportrar utan gränser
– Att hålla löftet om frigivningen av Roméo Langlois, som FARC gjorde den 6 maj, visar att FARC respekterar löftet som de gav den 26 februari som lovar att sluta hålla civila som gisslan.
– Langlois kidnappning påminner den internationella opinionen om att kriget fortfarande pågår. Vi hoppas att frigivningen den 30 maj kan leda till dialog och fred.

Roméo Langlois, 35 år, har varit baserad i Colombia sen 2002, där han rapporterade för olika medier, bland annat France 24, Le Figaro, Marie-Claire och VSD i Frankrike, L’Hebdo och 25 Heures i Schweiz och Radio Canada i Kanada. Han är en erfaren reporter och har etablerat kontakter med alla parter i konflikten i Colombia.

Journalisten kidnappades den 28 april under en eldstrid i södra Colombia mellan FARC och militären som utförde en razzia mot en kokainodling. Langlois var där för att bevaka räden.