Föreläsningar på gymnasieskolor, högskolor och arbetsplatser

Reportrar utan gränser ger regelbundet föreläsningar på gymnasieskolor. Men vi träffar också journaliststudenter på universitet, högskolor och folkhögskolor runt om i Sverige. Vi möter studenterna för att tala om situationen för journalister världen över och pratar om hur det är att arbeta som journalist i fält.

Föreläsningarna utgå från Reportrar utan gränsers pressfrihetsindex, en årlig mätning av pressfriheten i 180 av världens länder. Våra föreläsare har stor erfarenhet av att arbeta som journalister, såväl i Sverige som internationellt, bland annat i konfliktzoner. Vi har goda kunskaper inom ett brett spektra, så som lokala journalisters arbetsvillkor världen över, källkritik, propaganda och desinformation, press- och medieetik,

Reportrar utan gränser besöker även arbetsplatser där anställda kan ha nytta av att få mer information om hur pressfriheten blir alltmer begränsad i världen och vilka utmaningar journalister möter i sin vardag. Nedan kan ni lära känna några av våra föreläsare, Aylin och Tsegay, samt ladda ner utbildningsmaterial.

mer information

För mer information, kontakta:

Katarina Carlsson
verksamhetsledare