Ge en gåva som gör skillnad! 

Reportrar utan gränser, RSF Sverige, tackar privata givare, företag och organisationer för det stöd vi fått och fortsätter få.

Tack vare era gåvor och donationer kan vi på Reportrar utan gränser, RSF Sverige jobba hårt för att stärka journalister, journalistorganisationer och pressfriheten i Sverige och världen.

Under året som gått har vi startat en krisfond för utsatta journalister och genom den kunnat stödja journalister i Myanmar, Syrien och Turkiet. Vi fortsätter arbetet med att bistå journalister i Ukraina genom säkerhetskurser, retreater för ukrainska journalister och deras familjer, samt psykologiskt stöd.

Vi är engagerade i situationen för belarusiska exiljournalister och exilryska medier som till exempel Novaya Gazeta.

Vi har arrangerat webbseminarier för journalister från Östeuropa, Kaukasus, Central Asien och säkerhetskurser svenska journalister. Vi har föreläst för över 3 000 skolelever över hela Sverige, arrangerat manifestationer och hörts och synts i samhällsdebatten.

Under året gav vi ut den uppmärksammade rapporten ”Hot och hat mot exiljournalister i Sverige”.

Vi följer noga och skapar opinion kring händelseutvecklingen i länder och regioner där journalister utsätts för hot, hat, godtyckliga gripanden, fängelsedomar och mord, som Iran, Afghanistan, Mexico, Kina och Eritrea. Listan kan tyvärr göras lång. 

Vi fortsätter kämpa med oförminskad styrka för att Gui Minhai och Dawit Isaak ska friges.

Illustration: Jonas Embring

 Stöd vårt arbete. Swish 123 900 44 90  |  BG 5567-3818   |  PG 90 04 49-0

 

Det går också att fylla i formuläret nedan. Efter din registrering kan du välja att betala med bankgiro eller Swish.

Ring på 072-308 05 23 eller mejla till givarservice@reportrarutangranser.se om du har frågor, eller om du önskar ett gåvoblad.

Stöd oss – ge en gåva!