Du kan göra skillnad! 

Ditt bidrag gör det möjligt för Reportrar utan gränser att kämpa för det fria ordet. Ge en gåva på valfritt belopp genom att fylla i formuläret till höger. Efter din registrering kan du välja att betala med Bankgiro eller Swish.

Reportrar utan gränser har nu startat en insamling med fokus på Ukraina. Behovet av skyddsutrustning som skyddsvästar, hjälmar och satellittelefoner är stort i Ukraina. Reportrar utan gränser samlar nu in pengar för att hjälpa ukrainska journalister. 

Reportrar utan gränser, RSF Sverige, tackar för det stöd vi har fått från privata givare, företag och organisationer sedan kriget i Ukraina startade den 24 februari.

Journalister är direkta måltavlor i Ukraina, att arbeta utan adekvat utrustning är förenat med direkt livsfara.

Reportrar i området samt vår representant, på Institute of Mass Information (IMI), ber nu om stöd i form av skyddsutrustning. De efterfrågar bland annat  200 skottsäkra västar och 200 hjälmar. Därtill skyddsglasögon, satellittelefoner och förstahjälpenutrustning.

Det är brist på skyddsvästar i området, men med hjälp av vår representant i Polen har vi nu fått tag på så väl västar som satellittelefoner. Vi kommer också köpa skyddsglasögon, hjälmar och förstahjälpenutrustning. Vi fortsätter köpa in utrustning vartefter det finns tillgängligt.

Allt transporteras säkert till Ukraina med hjälp av lokala kontakter.

Vi tackar de privatpersoner, företag och organisationer som skänker pengar till insamlingen för journalister i Ukraina.

 

 

 

 

Ring oss gärna på 072-308 05 23 eller mejla till givarservice@reportrarutangranser.se om du har frågor.

Stöd oss – ge en gåva!