Israelisk soldat sköt avsiktligt mot fotograf

arton44356-13625.jpg

Det var vid halvsextiden på kvällen som Mohamed Al-Azza, fotograf för Palestina News Network (PNN), sköts då han tog bilder av israeliska soldater vid Lajee Centre, ett barnutbildningscenter inne i flyktinglägret.
Azza fördes till Beit Jala sjukhus efter att ha blivit träffad i kindbenet av kulan, och han genomgick en operation samma kväll. Han väntas bli kvar på sjukhuset i cirka 10 dagar.
Reportrar utan gränser uppmanar den israeliska försvarsmakten att undersöka denna avsiktliga skottlossning. Soldaten som sköt skottet ska straffas hårt. Straffriheten måste upphöra, israeliska soldater som använder våld mot journalister ska ställas till svars för sina handlingar.
Från sjukhuset berättar Azza för Reportrar utan gränser följande:
– Jag var på andra våningen balkongen i Lajee Centre, som ligger nära ingången till lägret. Jag var i ett bra läge för att fotografera soldaterna när de avancerade in i lägret. En soldat såg mig och skrek att jag skulle åka hem. Jag svarade: ”Varför? Jag bara ta bilder.” Trots hans order, fortsatte jag att ta foton och det irriterade dem.
– Efter en stund jag gick in, men fortsatte att ta bilder genom ett fönster och en halvöppen dörr. Det var då jag blev träffad i ansiktet. En vän som var där hjälpte mig ner, men när vi ville lämna byggnaden, öppnade soldaterna eld mot dörren igen. Min vän skrek till soldaterna att jag var svårt skadad och behövde föras till sjukhus. När de såg blodet på mitt ansikte, lät de oss gå.

Här kan du se bilder Azza tog innan han skottskadades.