Reportrar utan gränser söker projektledare till informationsprojekt

Vår duktiga projektledare ska vara föräldraledig. Därför söker vi en vikare från och med mitten av december, med goda möjligheter till förlängning. 

Vi söker en person som är strukturerad och organiserad, och kan hålla många bollar i luften samtidigt. Du ska kunna kommunicera med ett stort antal personer som lärare, journalister, handläggare och leverantörer. Troligtvis är du utbildad inom kommunikation eller journalistik och har mycket god förmåga att kommunicera på svenska och engelska, i såväl tal som skrift. Behärskar du spanska och/eller franska är det ett plus.

I tjänsten ingår att driva projekt med fokus på skola samt utföra kommunikativa insatser. Du har ekonomiskt ansvar för projekten och hanterar löpande redovisning samt kontakt med redovisningsfirma och revisor. I tjänsten ingår också att ansöka om nya medel. Som projektledare kommunicerar du med givare – privata och myndigheter. Du deltar i informations- och dialogmöten med organisationer och myndigheter. Ibland krävs det att du producerar texter till webb, pressreleaser eller filmmanus, och vid behov är du ute och föreläser på skolor. Tillsammans med verksamhetsledare arrangerar och deltar du på diverse event. Eftersom vi är få personer på kansliet hjälps vi åt med diverse arbetsuppgifter som korrekturläsning och telefonpassning.

Meriterande:
– Erfarenheter av arbete i organisation och/ eller ideella föreningar
– Erfarenheter av arbete med press- och yttrandefrihet
– Erfarenhet av att söka projektstöd och extern finansiering
– Erfarenhet av projektarbete med ekonomiskt ansvar

Vårt kansli finns i Stockholm. Möjlighet finns att arbeta vissa dagar i veckan på distans. Vi arbetar normalt kontorstid, men deltar på en del möten och seminarier på kvällstid. Vissa resor ingår i tjänsten.
Tjänsten är ett vikariat från och med mitten på december 2022, och med goda möjligheter till förlängning.

Är du intresserad?
Skicka din ansökan, cv och personligt brev, senast den 2 oktober till katarina.carlsson@reportrarutangranser.se
Märk ansökan ”Projektledare”.
För frå­gor om tjän­sten kon­takta verksamhetsledare Katarina Carlsson, mejl ovan,
eller Erik Halkjaer, ordförande i Reportrar utan gränser erik.halkjaer@reportrarutangraneser.se

In­ter­vjuer sker lö­pande och tjän­sten kan komma att till­sät­tas in­nan sista an­sökn­ings­dag.