RSF fördömer mordet på Jeff German, journalist på Las Vegas Review

Den hyllade journalisten Jeff German hittades dödad utanför sitt hem i Las Vegas på morgonen den 3 september. Fyra dagar senare grep polisen en förtroendevald tjänsteman, Clark Robert Telles, misstänkt för mordet. German hade tidigare undersökt och skrivit om mobbing och tjänstefel på kontoret där Tells arbetar. Reportrar utan gränser (RSF) uppmanar myndigheterna att skyndsamt utreda mordet.

 – Mordet på Jeff German är verkligen chockerande, särskilt med tanke på sannolikheten att han dödades som vedergällning för sin journalistik, sa Clayton Weimers, ansvarig för RSF:s kontor i Washington.

Det gör detta inte bara till ett brott mot Jeff German, utan ett brott mot själva yrket och mot pressfriheten. Vi uppskattar Las Vegas polisavdelnings snabba agerande för att arrestera en misstänkt och uppmanar till en snabb, transparent utredning, fortsätter Clayton Weimers.

Jeff German var en skicklig och erfaren reporter,  känd för Las Vegas läsare för att ha avslöjat korruption och brott som begåtts av offentliga tjänstemän och företagsledare. Mordet på Jeff German kom bara månader efter att han publicerade material som avslöjade tjänstefel på den misstänkte tjänstemannens kontor, inklusive anklagelser om mobbing och dålig arbetsmiljö. Demokraten Telles, förlorade därefter sitt primärval i juni. Jeff German arbetade enligt uppgift på en uppföljande artikel vid tiden för mordet.

USA är rankat på plats 42 av 180 länder i RSF:s pressfrihetsindex