Sjätte journalisten som mördats i Somalia i år

– Anshur är den sjätte journalisten som mördas sedan början av året. Att jobba som en reporter i Somalia är livsfarligt, säger Reportrar utan gränser.
– Alla tidigare mord på journalister är ouppklarade, så vi uppmanar återigen polis och rättsliga myndigheter att genomföra ordentliga utredningar och att lägga ner resurser på att skydda journalister. Våldet i Somalia är utbrett , för att inte ge mediernas fiender fritt spelrum är det viktigt att agera rätt.
– Vi erbjuder våra kondoleanser till Anshurs familj och vänner, och hans kollegor på Radio Shabelle, som har betalat ett högt pris för sin professionalism och självständighet i många år.
Anshur var i 20-års åldern ochhan var programledare för det populära programmet Qubanah Wararka, känt för sin frispråkighet i rapportering om den politiska situationen. Han hade tidigare fått dödshot efter att rapporterat om korruption i regeringen tillsammans med kollegan Hassan Osman Abdi, som sköts ihjäl i januari i år.
Mordet på Anshur kommer bara tre veckor efter att Farhan James Abdulle, journalist på Radio Dajlir, sköts ner under liknande omständigheter i utkanten av staden Galkayo den 2 maj.
Sex andra journalister på Radio Shabelle har mördats under de senaste fem åren:
Mahad Salad Adan, den 5 april 2012 i Beledweyn, huvudstad i den centrala regionen Hiran.Hassan Osman Abdi, den 28 januari 2012 i Mogadishu.Mukhtar Mohamed Hirabe, den 7 juni 2009 i Mogadishu.Abdirisak Warsameh Mohamed, den 22 maj 2009 i Mogadishu.Hassan Mayow Hassan, den 1 januari 2009 i Afgoye, 30 km söder om Mogadishu.Bashir Nur Gedi, den 19 oktober 2007 i Mogadishu
Somalia är rankat på plats 164 av 179 länder i Reportrar utan gränser pressfrihetsindex 2011-2012.