Studieresa med RSF Sverige till Colombia

Reportrar utan gränser, RSF Sverige, anordnar en studieresa för 2 personer till Colombia för att träffa de organisationer som är med i vårt Latinamerikaprojekt. 

Resan går till Bogota, Colombia där vi träffar vår långvariga samarbetspartner FLIP samt medier och journalister för att lära oss mer om situationen för press- och yttrandefriheten i landet och regionen. Vi träffar även organisationen Periodistas Sin Cadenas från Ecuador som är med i nätverket, samt svenska ambassaden och Sida som finansierar vårt projekt. Resan är en del av, och bekostas av projektet. Johan Schmidt, med mångårig erfarenhet av att arbeta med pressfrihetsorganisationer i Latinamerika, och ansvarig för RSF Sveriges projekt, leder resan.

Efter de gemensamma mötena i huvudstaden Bogota ordnar vi besök till en region i Colombia där FLIP har verksamhet, och till vår partner i Ecuador. Resan är cirka en vecka lång och det kommer finnas utrymme för att göra intervjuer eller möta andra organisationer, utöver det fasta programmet. Vi står för resekostnader, boende och gemensamma måltider. Den som önskar vara kvar längre gör det på egen bekostnad.

Deltagarna representerar RSF och förväntas kunna berätta om vår verksamhet och skriva en kort rapport med reflektioner om projektet och de organisationer vi samarbetar med samt att ge möjliga rekommendationer och förslag till förbättringar/förändringar av projektet. Deltagare förväntas också delta vid ett seminarie kring vår verksamhet i Latinamerika efter resan, samt att på andra vis sprida information om vårt projekt.
Preliminär tid för resan är vecka 45: 4-9 november, men exakta datum spikas när vi har deltagarna klara.

Ansökan är öppen för alla medlemmar i RSF Sverige fram till 16 juni. I ansökan önskar vi en motivering på max 700 ord om varför just du vill följa med på resan. Du behöver kunna spanska och vara beredd på att genomföra delar av resan på egen hand.
Representanter för RSF styrelse, projektledare samt verksamhetschef utser vilka personer som ska delta och beslutet går inte att överklaga.
I ansökan önskar vi namn och kontaktuppgifter, samt din motivering.

Mejla ansökan till katarina.carlsson@reportrarutangranser.se och märk mejletmed Studieresa RSF. Ansökan ska vara oss tillhanda senast den 16 juni. Senast den 15 juli meddelar vi vilka som mottar resestipendiet.
Har du frågor? Kontakta: Katarina Carlsson, verksamhetschef, telefon 0723 08 05 23, Johan Schmidt, projektledare, 070 423 03 39

Välkommen med din ansökan!

Illustration: AI-genererad bild