Erik Halkjaer
Ordförande

Erik Halkjaer är frilansjournalist med stor erfarenhet av att rapportera om globala utvecklingsfrågor, mänskliga rättigheter och Centralamerika. Han är chefredaktör för tidningen OmVärlden och har tidigare varit chefredaktör för tidskriften Latinamerika samt redaktör för Svenska Afghanistankommitténs tidning Afghanistan-nytt och Röda Korsets tidning Henry. Han har också arbetat som biståndsarbetare och som pressekreterare inom biståndsvärlden.

karin-elfving.jpg

Karin Elfving
VICE ORDFÖRANDE

Karin Elfving är frilansjournalist och sedan ett flertal år Sverigeredaktör för ett internationellt journalistprojekt. Genom det arbetar hon med kontakten mellan svenska redaktörer och lokala journalister och fotografer från olika länder i Afrika, Asien och Latinamerika. Karin har tidigare rest till och bott ett flertal år i Västafrika där hon frilansat men också arbetat för Sida, för Panosinstitutet samt vid en senegalesisk dagstidning.

Lars Gunnar Erlandson
SEKRETERARE

Lars Gunnar Erlandsson är styrelsemedlem i Reportrar utan gränser sedan 2008. Han har mångårig erfarenhet som utrikeskorrespondent och utrikesrapportör för Sveriges Radio från Mellanöstern, Asien, Latinamerika.

Bengt Ekman
KASSÖR/LEDAMOT

Bengt Ekman är bosatt i Stockholm. Nyligen pensionerad från Sida där han arbetade i 37 år och bland annat var biträdande generaldirektör, chefscontroller och ekonomichef. De sista fyra åren var Ekman på Afghanistan-enheten, dessförinnan chef i Burma under nästan fem år. Utlandstjänstgöringar också i Vietnam, Indien och Sri Lanka. Ekman är även ledamot i styrelserna för bl a Svenska Afghanistankommitten, Forum Syd och ActionAid Sverige.

Urban Hamid
LEDAMOT

Urban Hamid är frilansjournalist med Mellanöstern som specialitet. Han har bland annat arbetat för Sveriges Radio, Svenska Dagbladet, Fokus, ETC, Aftonbladet, Sydsvenskan, Sveriges Television och TV4. Han medverkar löpande i föreläsningar, presentationer och debatter om Syrien och Irak på olika evenemang, skolor, organisationer och myndigheter. Inom Reportrar utan gränser arbetar han med säkerhetsfrågor och föreläsningar.

Björn Tunbäck
LEDAMOT

Björn Tunbäck är verksam som journalist vid Sveriges Television i Göteborg. Har bland annat arbetat för programmen Kaliber och Uppdrag Granskning. Inom Reportrar utan gränser är Björn djupt engagerad i arbetet för att få den svenska journalisten Dawit Isaak frigiven.

Maria Ullsten
LEDAMOT

Maria Ullsten var verksam som frilansjournalist med uppdrag för bland andra Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter och resetidningen Vagabond innan hon 2008 blev redaktionschef på ABFs reportagemagasin Fönstret. Journalistutbildad i Kanada och arbetade som reporter på The Kingston Whig Standard innan hon återvände till Sverige för ett vikariat på Expressen. Har även arbetat för Aftonbladet, Ekot, P4 Radio Västerbotten och TT. Född 1964, är gift och har tre tonårsdöttrar.

Anders Forsström
LEDAMOT

Anders Forsström är medarbetare vid Dagens Nyheter och ordförande för tidningens journalistklubb.

Siri Hill
LEDAMOT

Siri Hill är journalist och dokumentärmakare och jobbar som producent på P3 Nyheter. Hon har tidigare jobbat för bland annat SVT och Sveriges radio och har också frilansat från Egypten. Hon har gjort flera dokumentärer för P3 Nyheter och Tendens i P1 och driver RSF:s podcast Pressfrihetspodden tillsammans med Erik Larsson från styrelsen.
Foto: Veronia Ljung-Nielsen/DN

Clas Barkman
LEDAMOT

Clas Barkman, har arbetat på Dagens Nyheter i mer än 40 år som bland annat redaktionschef, korrespondent i London och Bryssel. Tidigare ledamot i Pressens Opinionsnämnd (PON). Idag verksam i Granskningsnämnden för radio och tv (GRN) samt i styrelsen för Publicistklubben (PK).

Ewa Hedlund

Ewa Hedlund
SUPPLEANT

Ewa Hedlund är journalist och författare. Hon har bott i Bryssel i 24 år där hon var EU-korrespondent för bl a Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Veckans Affärer och Affärsvärlden. Hon har också skrivit flera böcker om EU. Under 7 år var hon talesperson och medierådgivare åt Sveriges EU-kommissionär Margot Wallström. Efter hemkomsten till Sverige har hon arbetat som frilansjournalist, moderator och medverkat i EU-debatter. Hon har också varit ordförande i Svenska Europarörelsen.

Erik Larsson
SUPPLEANT

Erik Larsson är redaktör för Arbetet Global – tidningen Arbetets utrikessajt – och har mångårig erfarenhet av utrikesjournalistik. Han bevakar främst frågor som rör mänskliga rättigheter, arbetsmarknad och globala utvecklingsfrågor.