Erik Larsson
ordförande

Erik Larsson är chefredaktör för OmVärlden. Erik var tidigare redaktör för Arbetet Global – tidningen Arbetets utrikessajt – och har mångårig erfarenhet av utrikesjournalistik. Han bevakar främst frågor som rör mänskliga rättigheter, arbetsmarknad och globala utvecklingsfrågor.

Erik Halkjaer
Vice ordförande

Erik Halkjaer är journalist med stor erfarenhet av att rapportera om globala utvecklingsfrågor, mänskliga rättigheter och Centralamerika. Han är chefredaktör för tidskriften Sveriges Natur och har tidigare varit chefredaktör för bland annat OmVärlden,  tidskriften Latinamerika samt redaktör för Svenska Afghanistankommitténs tidning Afghanistan-nytt och Röda Korsets tidning Henry. Han har också arbetat som biståndsarbetare och som pressekreterare inom biståndsvärlden.

karin-elfving.jpg

Karin Elfving
ledamot

Karin Elfving är frilansjournalist och sedan ett flertal år Sverigeredaktör för ett internationellt journalistprojekt. Genom det arbetar hon med kontakten mellan svenska redaktörer och lokala journalister och fotografer från olika länder i Afrika, Asien och Latinamerika. Karin har tidigare rest till och bott ett flertal år i Västafrika där hon frilansat men också arbetat för Sida, för Panosinstitutet samt vid en senegalesisk dagstidning.

AMI HEDENBORG
SUPPLEANT

Ami Hedenborg har jobbat som journalist i 20 år, framförallt inom radio och tv. Hon har drivit eget bolag i många år och har vid sidan av journalistiken också haft många moderatorsuppdrag.

De senaste sex åren har hon varit pressansvarig och talesperson på Amnesty International, där hon haft särskilt fokus på bland annat pressfrihets- och yttrandefrihetsfrågor. Hon arbetar nu på Swedwatch (som arbetar med företags ansvar för mänskliga rättigheter och miljö) i en liknande roll.

Ewa Holmstedter
KASSÖR

Ewa Rutqvist Holmstedter arbetar som kanslichef på We Effect och Vi-skogen.  Hon ingår även i den globala ledningsgruppen för båda organisationerna.  Ewa är utbildad inom ekonomi och började sin karriär som revisor. Ekonomi- , HR- , och IT-frågor har präglat hennes karriär.

Urban Hamid
LEDAMOT

Urban Hamid är frilansjournalist med Mellanöstern som specialitet. Han har bland annat arbetat för Sveriges Radio, Svenska Dagbladet, Fokus, ETC, Aftonbladet, Sydsvenskan, Sveriges Television och TV4. Han medverkar löpande i föreläsningar, presentationer och debatter om Syrien och Irak på olika evenemang, skolor, organisationer och myndigheter. Inom Reportrar utan gränser arbetar han med säkerhetsfrågor och föreläsningar, och har varit i Ukraina för att rapportera om Reportrar utan gränsers arbete i Lviv.

Björn Tunbäck
LEDAMOT

Björn Tunbäck är verksam som journalist vid Sveriges Television i Göteborg. Har bland annat arbetat för programmen Kaliber och Uppdrag Granskning. Inom Reportrar utan gränser är Björn djupt engagerad i arbetet för att få den svenska journalisten Dawit Isaak frigiven.

Siri Hill
LEDAMOT

Siri Hill är frilansjournalist och dokumentärmakare inom podd- och radioproduktion. Hon producerar och programleder Reportrar utan gränsers podcast Pressfrihetspodden tillsammans med Erik Larsson från styrelsen.
Foto: Veronia Ljung-Nielsen/DN

Clas Barkman
LEDAMOT

Clas Barkman, har arbetat på Dagens Nyheter i mer än 40 år som bland annat redaktionschef, korrespondent i London och Bryssel. Tidigare ledamot i Pressens Opinionsnämnd (PON). Idag verksam i Granskningsnämnden för radio och tv (GRN) samt i styrelsen för Publicistklubben (PK).

Ewa Hedlund

Ewa Hedlund
SUPPLEANT

Ewa Hedlund är journalist och författare. Hon har bott i Bryssel i 24 år där hon var EU-korrespondent för bl a Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Veckans Affärer och Affärsvärlden. Hon har också skrivit flera böcker om EU. Under sju år var hon talesperson och medierådgivare åt Sveriges EU-kommissionär Margot Wallström. Efter hemkomsten till Sverige har hon arbetat som frilansjournalist, moderator och medverkat i EU-debatter. Hon har också varit ordförande i Svenska Europarörelsen.

Saeed Alnahhal
SUPPLEANT

Saeed Alnahhal är journalist på Dagens Nyheter i Stockholm. I Syrien där Saeed kommer ifrån arbetade han som reporter – på bland annat Sana, den syriska statliga nyhetsbyrå samt som redaktionschef på den fristående nyhetssajten Syria Newsdesk som hade sin bas i Libanon efter revolutionen i Syrien.

Saeed Alnahhal bevakar arabvärlden samt är intresserad av frågor som rör integration och relationen mellan svenskar och nyanlända.