Erik Halkjaer
Ordförande

Erik Halkjaer är frilansjournalist med stor erfarenhet av att rapportera om globala utvecklingsfrågor, mänskliga rättigheter och Centralamerika. Han har tidigare varit chefredaktör för tidningen OmVärlden och tidskriften Latinamerika samt redaktör för Svenska Afghanistankommitténs tidning Afghanistan-nytt och Röda Korsets tidning Henry. Han har också arbetat som biståndsarbetare och som pressekreterare inom biståndsvärlden.

Urban Hamid
VICE ORDFÖRANDE

Urban Hamid är frilansjournalist med Mellanöstern som specialitet. Han har bland annat arbetat för Sveriges Radio, Svenska Dagbladet, Fokus, ETC, Aftonbladet, Sydsvenskan, Sveriges Television och TV4. Han medverkar löpande i föreläsningar, presentationer och debatter om Syrien och Irak på olika evenemang, skolor, organisationer och myndigheter. Inom Reportrar utan gränser arbetar han med säkerhetsfrågor och föreläsningar.

Lars Gunnar Erlandson
SEKRETERARE

Lars Gunnar Erlandsson är styrelsemedlem i Reportrar utan gränser sedan 2008. Han har mångårig erfarenhet som utrikeskorrespondent och utrikesrapportör för Sveriges Radio från Mellanöstern, Asien, Latinamerika.

Bengt Ekman
KASSÖR/LEDAMOT

Bengt Ekman är bosatt i Stockholm. Nyligen pensionerad från Sida där han arbetade i 37 år och bland annat var biträdande generaldirektör, chefscontroller och ekonomichef. De sista fyra åren var Ekman på Afghanistan-enheten, dessförinnan chef i Burma under nästan fem år. Utlandstjänstgöringar också i Vietnam, Indien och Sri Lanka. Ekman är även ledamot i styrelserna för bl a Svenska Afghanistankommitten, Forum Syd och ActionAid Sverige.

Lotta Schüllerqvist
LEDAMOT

Lotta Schüllerqvist är journalist och författare, numera pensionerad efter många års anställning på Dagens Nyheter. Hon har bland annat arbetat som korrespondent i Jerusalem under fyra år och därefter som frilansjournalist i Mellanöstern med särskilt fokus på Gazaremsan. Är senior redaktör för nätmagasinet Mänsklig Säkerhet och medarbetar regelbundet i Helsingborgs Dagblad. Har skrivit en bok om Gaza, “Marnas hemlighet” samt medverkat i ett antal antologier med tema Mellanöstern.

Björn Tunbäck
LEDAMOT

Björn Tunbäck är verksam som journalist vid Sveriges Television i Göteborg. Har bland annat arbetat för programmen Kaliber och Uppdrag Granskning. Inom Reportrar utan gränser är Björn djupt engagerad i arbetet för att få den svenska journalisten Dawit Isaak frigiven.

Maria Ullsten
LEDAMOT

Maria Ullsten var verksam som frilansjournalist med uppdrag för bland andra Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter och resetidningen Vagabond innan hon 2008 blev redaktionschef på ABFs reportagemagasin Fönstret. Journalistutbildad i Kanada och arbetade som reporter på The Kingston Whig Standard innan hon återvände till Sverige för ett vikariat på Expressen. Har även arbetat för Aftonbladet, Ekot, P4 Radio Västerbotten och TT. Född 1964, är gift och har tre tonårsdöttrar.

Anders Forsström
LEDAMOT

Anders Forsström är medarbetare vid Dagens Nyheter och ordförande för tidningens journalistklubb.

sirihill.jpg

Siri Hill
LEDAMOT

Siri Hill är journalist och jobbar som reporter på Sveriges Televisions Kulturnyheterna. Hon kommer ursprungligen från Sveriges Radio där hon bland annat har jobbat som reporter på Ekot, P4 Stockholm och Radio Sweden. Hon har också frilansat för P2 och Svenska Dagbladet Insikt, bland annat från Kairo, samt gjort en dokumentär för Tendens i P1.

Clas Barkman
SUPPLEANT

Clas Barkman, har arbetat på Dagens Nyheter i mer än 40 år som bland annat redaktionschef, korrespondent i London och Bryssel. Tidigare ledamot i Pressens Opinionsnämnd (PON). Idag verksam i Granskningsnämnden för radio och tv (GRN) samt i styrelsen för Publicistklubben (PK).

Karin Elfving
SUPPLEANT

Karin Elfving är frilansjournalist och sedan ett flertal år Sverigeredaktör för ett internationellt journalistprojekt. Genom det arbetar hon med kontakten mellan svenska redaktörer och lokala journalister och fotografer från olika länder i Afrika, Asien och Latinamerika. Karin har tidigare rest till och bott ett flertal år i Västafrika där hon frilansat men också arbetat för Sida, för Panosinstitutet samt vid en senegalesisk dagstidning.

Erik Larsson
SUPPLEANT

Erik Larsson är redaktör för Arbetet Global – tidningen Arbetets utrikessajt – och har mångårig erfarenhet av utrikesjournalistik. Han bevakar främst frågor som rör mänskliga rättigheter, arbetsmarknad och globala utvecklingsfrågor.

Sanna Sjöswärd
SUPPLEANT

Sanna Sjöswärd har studerat fotojournalistik. Frilansar som fotograf för medier, företag och organisationer. Hon har gett ut två böcker om Iran.