Syrisk bloggare inför domstol

Ghazzawis advokat meddelar att hon riskerar 3 till 15 år i fängelse, på grund av de tre åtalspunkterna. En av de tre åtalspunkterna är ”Upprättande av organisation med syfte att förändra de sociala och ekonomiska enheterna i staten”.

Den andra punkten är ”Cirkulerande av falska nyheter som kan försvaga den nationella känslan och väcka intresse för sekteristiska stridigheter”. Vilket grundar sig i hennes påstådda medlemskap i en kommitté som organiserar pro-demokratiska demonstrationer.

Det tredje åtalet är paragraf 335 i strafflagen, som förbjuder ”deltagande i upprors-demonstration.” När Ghazzawi greps var hon på väg till Amman för att delta i ett forum för mediernas frihet. Reportrar utan gränser uppmanar myndigheterna att villkorslöst släppa henne och avskriva anklagelserna. Regimen måste upphöra med sina allvarliga trakasserier av bloggare och journalister.

Några av de som arresterats har släppts, men många fortsätter att vara anhållna på allvarliga åtalspunkter. En Facebook-grupp och en namninsamling på internet har startats för att stödja Ghazzawi.

Internet-användare kan också uttrycka sin solidaritet med henne genom att använda #FreeRazan som hashtag på Twitter.