Tidningsreporter skjuten till döds i Uttar Pradesh

– Vi uttrycker vårt stöd för Sharmas familj och hans kollegor och vi uppmanar myndigheterna som ansvarar för mordutredningen att inte utesluta att dådet kan vara kopplat till hans arbete som journalist, säger Reportrar utan gränser.

– Utredarna måste ges tillräckliga resurser för att se till att de ansvariga för detta mord snabbt kan identifieras, arresteras och ställas inför rätta, säger Reportrar utan gränser.

Vikas Sharma, journalist vid Nation News Channel uppger till Reportrar utan gränser:

– Hans rapportering om kriminella grupper var orsaken till mordet. Rakesh Sharma hade upprepade gånger skrivit om de kriminella grupper som opererar i Etawah och på andra håll i Uttar Pradesh.

Strax efter hemkomsten på kvällen den 23 augusti, fick Rakesh Sharma ett samtal på sin mobiltelefon, och åkt kort därefter iväg på sin cykel till distriktet Bakewar i Etawah, och han dödades på vägen. Enligt polisen så låg beväpnade män i bakhåll och sköt honom flera gånger när han befann sig på Bharthana street.

Poliskommissarie N. Chowdhary uppger att mordet utreds grundligt och att källan till det sista samtalet han fick på sin mobiltelefon ska analyseras. Fem personer från Etawah är enligt uppgift misstänkta även om inga gripanden har hittills gjorts.