Tre journalister skadade i attack mot pressklubb

– Vi fördömer sådana här våldshandlingar mot journalister och mot att de lokaler som journalisterna använder utsätts för attacker, säger Reportrar utan gränser.
– Det pakistanska säkerhetsstyrkorna måste ha en aktiv närvaro vid demonstrationer för att säkerställa de inte urartar i våldsamheter och säkerhetsstyrkorna måste ingripa när människor är i fara.
Den internationella pressfrihetsorganisationen tillade:
– Vi är mycket oroade över möjligheten av journalister att arbeta fritt i Pakistan, där det i dagsläget i princip inte finns några som helst säkerhetsgarantier för mediepersonal.

Vid gårdagens attack mot Wari Press Club, så slogs och misshandlades Jamil Roghani från Daily Mashriq, Idress från Khyber News TV och Bahadur Khan från Daily Wahdat.  Demonstranterna använde käppar som tillhygge. Efter att de gett sig på journalisterna så plundrade demonstranterna huvudbyggnaden där de också slog sönder datorer och andra utrustning för att sedan sätta eld fyra rum. Polis som befann sig 200 meter från byggnaden vid tidpunkten för attacken valde att inte ingripa.

I en liknande demonstration i huvudstad Karachi den 16 september, krossade demonstranter fönstren på flera lastbilar tillhörande tv-stationer.

Pakistan är på plats 151 av 179 länder i 2011-2012 Reportrar utan gränsers pressfrihetsindex.