Tv-chef svårt skottskadad

arton45486-916ea.jpg

– Vi hoppas att Gómez återhämtar sig snabbt. Med tanke på att ingenting stals från offret och det faktum att han mottog varningar före dådet, enligt några av hans kollegor, så bör polisen inte att utesluta att det kan finnas samband med offrets arbete som journalist, säger Reportrar utan gränser.

Reportrar utan gränser tillade:
– Vi rekommenderar säkerhetsåtgärder för de kollegor till Gómez som har arbetat med honom kring de nyhetsmaterial som kan vara orsaken till repressalierna.
Cali polischef Nelson Rincón säger att Gómez, som är chef för Canal Universitario , universitetet i Valle de Cali s tv-station, körde i sin bil och hade stannat vid rött ljus när en motorcyklist drog upp bredvid och sköt honom nio gånger. Ingenting togs från offret .

Tre journalister har mördats i Colombia hittills i år, med en hög sannolikhet för att motivet är kopplat till offrets arbete i två av fallen.
Klimatet har blivit ännu mer fientliga för de colombianska medierna som ett resultat av de många fall av polisvåld under en senaste stora våg av gatuprotester. Samtidigt kvarstår det klimat av straffrihet .