Han försökte frigöra sig från sina angripare och fick ett hårt slag i ansiktet som gjorde honom medvetslös. Han fördes till sjukhus där han fortfarande vårdades fem dagar senare. Enligt läkarna är hans situation inte är alltför allvarlig. Tassos Telouglou är välkänd för sina reportage på kanalen Skai TV, och skriver också för dagstidningen Kathimerini.
– Vi är upprörda över den attityd som vissa demonstranter uppvisat mot journalister. Tassos Teloglou kan inte på något sätt beskyllas för Greklands ekonomiska problem eller de beslut som regeringen har fattat.
Han gjorde bara sitt jobb som reporter genom att försöka belysa protesten och de sociala och ekonomiska problem som Grekland har. Hans ansträngningar tycks inte ha tillfredsställt någon och kunde ha kostat honom livet, säger Reportrar utan gränser. Grekerna behöver pålitliga nyheter från professionella journalister mer än någonsin i dagens osäkra läge. Tassos Teloglou förvärvade sin höga status som journalist genom professionellt arbete, och liksom många av sina kollegor är han en nyhetskälla som måste skyddas. Det är hög tid för alla radikala grupper att inse att fysisk misshandel av journalister inte kan kallas motstånd mot staten. Vissa mediearbetare kan med rätta kritiseras för brist på professionalitet, men medierna måste fortsätta att vara ett forum för debatt och inte bli syndabock för den frustration många känner. – Vi uppmanar återigen de grekiska myndigheterna att ge tydliga instruktioner till säkerhetsstyrkorna så att medierna kan rapportera fritt från demonstrationer. Tidigare har säkerhetsstyrkorna också gett sig på journalister under demonstrationer och det får inte upprepas, tillägger Reportrar utan gränser.
– I synnerhet tv-journalister och fotografer, som ofta är mest utsatta, måste kunna rapportera från protester utan att på något sätt hindras. Vi uppmanar myndigheterna att förenkla den administration som följer i samband med pressackrediteringar och ansökningar om officiellt tillstånd för att bevaka demonstrationer och liknande.
Tassos Teloglou har tidigare utsatts för våld då han och kollegan Alexis Papachelas presenterade en bok de var medförfattare till i en bokhandel i Aten den 18 januari 2003. Boken med titeln “17” analyserar den radikala gruppen “17 November”. En grupp människor stormade in i bokhandeln, kastade röd färg och ägg på journalisterna, och slog sönder ett av skyltfönstren på väg ut.