Välkomna till utdelning av Pressfrihetspriset!

I samband med utdelning av Pressfrihetspriset arrangerar vi digitalt seminarium kring hat och hot mot journalister. Därefter sänder Pressfrihetspodden, missa inte det! Svenska och utländska gäster deltar i eventet.

Vi ses på facebook.com/rsfsverige den 3 maj klockan 14.00

Reportrar utan gränser delar ut sitt årliga Pressfrihetspris. I samband med utdelningen presenteras bland annat årets pressfrihetsindex där det framgår att antalet attacker, men också näthat mot, och självcensur bland, journalister är ett växande problem runt om i världen.

Tillsammans med svenska och utländska gäster håller vi ett seminarium om att trotsa hatet och motarbeta självcensuren, om att inte låta sig tystas och kämpa för oberoende journalistik i tider av desinformation, hot, censur och trakasserier.

Medverkande är bland annat Anna Gullberg, samhällsreporter och kulturskriben på Expressen och Måns Svensson, universitetslektor, Rättssociologiska institutionen, Lunds universitet. Erik Halkjaer, ordförande i RSF Sverige modererar samtalet.
I samband med seminariet gör vi en liveinspelning av Reportrar utan gränsers Pressfrihetspodd med gäst. Avsnittet fokuserar på Pressfrihetspriset.
Välkomna!